Het internet














Toen ik zelf nog een jongen van een jaar of 12 was kon je via Limewire een nummertje downloaden. Dit duurde bij ons thuis echter zo lang dat je wel een paar uur op dat nummertje kon wachten. Een paar jaar later kon ik het luisteren terwijl ik het aan het downloaden was. Dit betekent dus dat ik sneller kon downloaden dan luisteren. Toen dit gebeurde had ik geen idee hoeveel effect dit op mijn toekomstige leven zou gaan hebben. Je kan overal op de wereld een kijkje nemen via je computer op de tegenwoordig ongeveer 20 miljard internetsites.

Het internet heeft jammer genoeg ook veel negatieve gevolgen, neem de Blackberry rellen in Londen. Door middel van Facebook, Twitter en Blackberry messenger is er heel snel een hele grote groep mensen op de been gezet die flinke rellen hebben veroorzaakt.

De eerste computers die werden verkocht voor het publiek waren Windows computers. Op 1 november 2011 had Windows 91,86% van de personal-computermarkt in handen. Tegenwoordig hebben we allemaal computers in onze zak. We zijn continu in verbinding met onze vrienden en de rest van de wereld.
Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat Google god is. Dit denken zij omdat de definitie van een god zijn inhoudt dat je alles weet, overal bent en alles ziet. In heel veel gevallen is Google overal bij ons. In onze zak, thuis, in de auto en op het werk. Kunnen wij überhaupt nog een privé leven leiden?





De smartphone regeert

We leven in een tijd dat de smartphone ons leven controleert. Voor alles is tegenwoordig een applicatie en ons leven gaat via onze telefoon. Er gaat geen dag voorbij dat ik op mijn mobiel geen berichten ontvang van andere mensen. Hierdoor wordt de cohesie onder de samenleving uiteraard versterkt. Maar het zorgt anderzijds ook voor problemen: mensen vinden het lastiger om alleen te zijn.

Er moet continu contact gelegd worden met de buitenwereld, als er 3 uur geen “whatsapp bericht” is verkregen of geen Facebook feed is bekeken ontstaat er al stress.

De smartphone is natuurlijk ook een verlengstuk van het hedendaagse leven. Je hebt je agenda, je bankrekening en je e-mail allemaal in één apparaat. De werktijd van de gemiddelde arbeider is met een kwart verlengd door de komst van de smartphone, dit betekent dat het beter is geweest voor economie.
Maar dat er een chaos uitbreekt zodra het Blackberry ping systeem offline raakt gaat voor mij toch iets te ver. Het lijkt alsof men vergeten is dat het slechts een hulpmiddel is en geen oplossing voor de eventuele problemen.